Carti si curiozitati despre acestea

Iubirea pentru carti poate trece dincolo de placerea de a lectura si poate ajunge pana in stadiul in care dorinta de a cunoaste cat mai multe despre carti, ce sunt ele si cum au fost facute, intrece orice obsacol. Asa se face ca unii impatimiti cauta informatii interesante care sa sporeasca si mai mult dragostea lor fata de carte si scris.

Iata cateva dintre cele mai pretioase informatii despre carti pe care probabil ca nu le-ati mai auzit vreodata!

  1. Oamenii din India sunt, probabil, cei mai inraiti cititori ai lumii. In medie, o persoana petrece in jur de 10-11 ore pe saptamana doar citind.
  2. Cartile Harry Potter sunt, probabil, cele mai interzise carti din America din cauza plangerilor religioase care nu vin numai din partea crestinilor, ci si din partea altor culte.
  3. A purta o carte pe cap este un joc pe care orice copil l-a incercat la un moment dat. Ei bine, in anul 2012 in Sydney, Australia, s-au adunat in acelasi loc 998 de persoane care au incercat sa tina o carte pe cap.
  4. Cuvantul japonez ”tsundoku” inseamna ”a cumpara o multime de carti si a nu le citi niciodata”.
  5. Doar aproximativ 2% din peste 1.2 milioane de carti publicate in fiecare an se vand in mai mult de 500.000 de exemplare.
  6. ”Bibliosmia” este cuvantul care descrie bucuria de a mirosi carti vechi.
  7. Un studiu a constatat ca persoanele care citesc mult sunt de 2.5 ori mai putin predispuse sa fie diagnosticate cu Alzheimer.
  8. Din pacate, unul din patru americani sustin ca nu au citit nicio carte in ultimul an.
  9. Cea mai scumpa carte din lume a fost vanduta cu 30.8 milioane de dolari. Este vorba despre ”Codex Leicester” scrisa de Leonardo da Vinci.
  10. Cel de-al 26-lea presedinte al SUA, Theodore Roosevelt citea o carte pe zi.

Chiar si azi se intampla lucruri ciudate si curioase in minunata lume a cartilor, doar trebuie sa cititi pentru a le descoperi. Daca doriti carti de citit, anticariatul Printre Carti are solutia optima in acest sens. Accesand https://www.printrecarti.ro/ veti descoperi carti ieftine de vanzare care sa va satisfaca dorintele cu privire la lectura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.