Care sunt modalitatile de a inlocui dintii lipsa?

Exista multe modalitati de a va inlocui dintii lipsa, asadar, medicul dentist va poate recomanda cea mai buna optiune, indiferent daca este vorba de proteza, punte dentara sau implant.

Protezare completa sau partiala

Protezele dentare complete sunt concepute pentru a inlocui un set complet de dinti. Ele se pot potrivi fie pe arcul superior, fie pe arcul inferior, fie pe ambele, si pot fi indepartate cu usurinta. Pentru ca proteza sa fie bine fixata si sigura, puteti alege sa folositi un adeziv special pentru proteze. Adezivii dentari ajuta si la blocarea resturilor de hrana care altfel pot fi prinse sub ele.

Medicul dentist va poate recomanda, de asemenea, protezele partiale daca va lipsesc doar cativa dinti. Aceste tipuri de proteze, care sunt prinse pe dintii naturali ramasi, va pot ajuta sa va simtiti mai confortabil daca va lipsesc doar un numar mic de dinti.

Dentitii inlocuite definitiv

Daca preferati o solutie de inlocuire mai fixa, medicul dentist va poate recomanda o proteza fixa care sa inlocuiasca dintii lipsa. Exista mai multe optiuni care va pot ajuta.

Coroane artificiale.

Coroanele artificiale sunt alcatuite din dinti de inlocuire, care umplu golul lasat in gura. Acestea sunt tinute fixe prin atasarea la dintii naturali.

Implanturi: actionand ca un dinte normal, un implant este plasat chirurgical prin gingie in osul de baza.

Protezele fixe cu implanturi: noii dinti vor fi construiti pe o baza metalica si acrilica (o punte). Suruburile sunt apoi plasate in gura pentru a ajuta la mentinerea protezei, fixand astfel dintii in implanturile inserate chirurgical in osul maxilarului. Puntea este fixata cu suruburi si poate fi indepartata daca este necesar.

Implanturile pe baza de implanturi protetice amovibile: Acest tip de implanturi functioneaza, de asemenea, cu implanturi dentare si atasamente. In acest caz, atasamentele sunt incorporate in acrilic, care pot fi montate pe si pe implanturi. Doua sau trei implanturi sunt plasate chirurgical in jurul curbei maxilarului, pe care se fixeaza supratura, pentru o mai buna stabilitate in gura.

O proteza dentara va poate spori increderea atunci cand zambiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.