Camera cu infrarosu Flir One

Telefonul dvs. poate „vedea” pe întuneric și măsura căldura cu acest accesoriu

Flir One reprezintă o cameră cu infraroșu micuță, dar puternică

Camerele pe telefon au devenit foarte puternice. Cea care se regăsește în telefonul dvs. acum poate capta mișcările rapide ale copilului dvs. la jocul de fotbal american, înregistra secvențe de timp scurs pe zile și, probabil, avea șansa de a face o fotografie decentă în condiții de luminozitate scăzută. Poate chiar stabiliza imaginea pentru a proteja fotografia dvs. de propriile mâini nesigure.

Dar nu poate „vedea” pe întuneric, și, în mod clar, nu vă poate ajuta dacă nu preparați suficient mâncarea. Flir One vă permite să faceți lucruri transformând telefonul dvs. într-o cameră cu infraroșu. Fotografiile realizate în spectru vizibil sunt de domeniul trecutului.

Flir realizează imagini obținute prin termoviziune de câteva decenii. Camerele cu infraroșu de tip Flir sunt utilizate în domeniul aeronavelor militare, de către primii respondenți, și furnizează chiar și camere care capturează acele imagini termografice intense cu mașini de Formula 1.

Dar noul Flir One reprezintă o îmbunătățire a primei incursiuni a companiei în imaginile termografice, care a funcționat similar, dar la un nivel mai necizelat. Asemenea versiunii anterioare Flir One, noua versiune include, de fapt, două camere: una care vede lumina în infraroșu și una care vede în spectru vizibil, utilizând o rezoluție la scară redusă, 640 x 480 senzori de imagine CMOS. Aplicația înregistrează detaliile fine de contur capturate de senzorul de lumină vizibilă și le suprapune pe imaginile termografice în timp real, oferind detalii la petele amorfe colorate care reprezintă informațiile în infraroșu.

Se poate utiliza Flir One pentru a obține o imagine vie a diferenței dintre intervalele de temperatură specifice unei scene sau obiect anume sau poate măsura temperatura unui loc anume. Aplicația are , de asemenea, setări pentru fotografii, video, funcția time-lapse (= declanșare la un interval de timp) și timp.

FLIR ONE arată variații ale temperaturii foarte detaliat

Cea mai semnificativă întrebare referitoare la un asemenea dispozitiv este următoarea: ce poate realiza? Cele mai evidente aplicații par să se refere la îmbunătățire și remediere. Flir One se poate utiliza la identificarea sau localizarea unei scurgeri, detectarea ușilor sau ferestrelor care fac curent, și la vizibilitatea în condiții de fum și ceață. Datorită acestei capacități de a vedea pe întuneric, se poate, de asemenea, utiliza și ca dispozitiv de monitorizare a siguranței. Flir lansează și un program SDK care permite dezvoltatorilor să lucreze în alte moduri pentru a utiliza tehnologia în infraroșu și există deja o serie de aplicații Flir disponibile pentru lansarea pe piață.

Tehnologia video impresionantă este performantă pe masura utilizării unui software corespunzător. Aplicația Flir One funcționează foarte bine – poate fi mai rapidă – și ascunde câteva trucuri inteligente. De exemplu, de câte ori se măsoară temperatura la realizarea unei fotografii, se poate trasa o pictogramă Crosshair în jur pentru a citi temperatura celorlalte obiecte din imaginea finală. De asemenea, se poate utiliza degetul pentru a trasa fiecare fotografie și alterna între imaginile standard și cele termografice. Există și o opțiune pentru a seta un interval personalizat de temperatură, care este util când se caută variații specifice ale temperaturii.

Aplicația oferă și nouă scheme diferite de culori care modifică vederea termografică reală și fotografiile realizate. Majoritatea dintre acestea nu oferă mai mult de culori noi, dar două sunt mai importante: una care colorează numai petele cele mai reci din încăpere și una care le colorează pe cele mai calde.

Flir One este disponibilă începând de azi pe dispozitivele iOS. Versiunea Android a modemurilor USB (care se atașează prin micro-USB) va fi disponibilă în luna iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.