Britanicii utilizeaza mai mult smarphone-ul

În prezent, utilizatorii de internet din Regatul Unit preferă să navigheze cu ajutorul telefoanelor mobile inteligente

Utilizatorii de internet din Regatul Unit consideră că telefoanele mobile inteligente ale acestora sunt cele mai importante dispozitive pentru a se loga online, depășind dispozitivul anterior cel mai popular, conform unui studiu privind obiceiurile digitale ale britanicilor.

Studiul a descoperit, în prezent, că o treime (33 %) dintre utilizatorii de internet din Regatul Unit consideră telefoanele mobile inteligente ale acestora ca pe un dispozitiv pentu a se loga online, în comparație cu 30 % care utilizează încă laptopurile personale. Descoperirea provine de la autoritatea de reglementare în telecomunicații din Regatul Unit, Raportul privind Piața comunicațiilor de la Ofcom din 2015, un raport serios de tip StatFest pentru cei care vor să înțeleagă obiceiurile digitale ale britanicilor.

Ofcom afimă că preferința pentu telefoanele mobile inteligente reprezintă „o modificare clară” față de raportul de anul trecut, în care proporția era de aproape o cincime (22 %) pentru cei care utilizau telefoanele mobile inteligente pentru a se loga online spre deosebie de 40 % pentru dei care încă utilizau laptopurile personale.

Două treimi (66 %) dintre persoanele din Regatul Unit dețin, în pezent, un telefon mobil intelgent, ceea ce înseamnă că britanicii utilizează dispozitivele mobilepentru aproximativ două ore pe zi.

Ofcom atribuie creșterea gradului de utilizare a dispozitivelor mobile de către britanici în mod prioritar asimilării sporite de rețele mobile (4G/LTE) mai rapide – cu mențiunea că abonările la 4G au înregistrat un salt de la 2,7 milioane la 23,6 milioane până la sfârșitul anului.

EE a fost primul operator din Regatul Unit care a lansat LTE în octombrie 2012, cu alți trei mari operatori, O2, Vodafone și Three, incluși pe parcursul anului 2013. Piața operatorilor în telecomunicații din Regatul Unit a suferit câteva modificări de atunci, cu achiziția EE de către operatorul anterior de rețea de telefonie mobilă, BT, și cu o ușoară consolidare a operatorilor, din moment ce Three a preluat O2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.