Boli care pot sa imobilizeze un batran la pat

Varsta a treia este deopotriva o varsta frumoasa dar foarte grea. Cel putin asa declara toate persoanele care au depasit de mult varsta pensionarii si se confrunta cu diferite afectiuni, in forme mai usoare sau mai grave. Varsta a treia, batranetea, este marcata de multe neplaceri,dar si de afectiuni. Pe langa bucuria de a-si vedea nepotii, batranii se pot simti neputinciosi, iar uneori unele boli ii pot tintui la pat. Care sunt bolile care pot tine batranii la pat si de ce au acestia nevoie de un ingrijitor si de dispozitive medicale precum saltea antiescare sau fotoliu rulant?

 

Cele mai frecvente afectiuni cu rezultate devastatoare

In general, batranii sunt afectati de boli neurologice. Fie ca poarta numele de Alzheimer, Parkinson sau dementa senila, sau oricare alta boala degenerativa, rezultatul final este imobilizarea batranilor la pat. Acestia au nevoie de ingrijire permanenta dar si de  saltele antiescare pentru ca pielea lor foarte sensibila nu mai suporta atat de multa presiune si rani care pot pune sanatatea in pericol.

Bolile in faza terminala, cancerul, afectiunile oncologice, tumorile in diferite stadii precum si altele pot imoboliza la pat batranii a caror trupuri obosite nu mai pot lupta prea mult. Ingrijirea paleativa trebuie luata in considerare, in cazul in care rudele nu se pot ocupa asa cum se cuvine de persoana in cauza.

Alinarea suferintei poate fi facuta cu ajutorul mai multor dispozitive medicale. Spre exemplu, scaunul cu rotile sau fotoliul rulant ajuta pacientul sa poata fi transportat atat in interior cat si in exteriorul casei. Acest lucru sporeste confortul si starea de bine. Alte afectiuni care pot imobiliza batranii la pat sunt cele cardiace, cand orice miscare le poate fi fatala, dar si afectiuni ale oaselor, ale plamanilor, ale aparatului digestiv, ale aparatului respirator.

Indiferent de ce afectiune sufera, batranii trebuie ingrijiti asa cum se cuvine, chiar si imobilizati la pat. Pentru ingrijirea lor este necesara achizitionarea de dispozitive medicale ortopedice, saltele antiescare, dispozitive care sa ii ajute la mers, cu alte cuvinte sa le faca viata mai usoara si batranetea mai frumoasa.

Magazinul Ortopedic oferă o gama larga de dispozitive ortopedice, precum dispozitive de mers (cadre, carje si bastoane ortopedice), dispozitive de deplasare (fotolii rulante, rolatoare), dispozitive ajutatoare pentru baie (scaune WC si de baie, inaltatoare WC), produse antiescare (saltele si perne antiescare), paturi si saltele medicale, produse folosite in recuperarea prin kinoterapie. Mai multe detalii pe pagina: https://www.magazinulortopedic.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.