Apple urmeaza sa renunte la tastatura Butterfly

In 2015 Apple inaugura o tastatura nou-nouta, denumita Butterfly. Anuntata drept una dintre cele mai eficiente si cele mai precise, aceasta tastatura a avut numeroase probleme si a inregistrat o multime de plangeri din partea utilizatorilor. Chiar daca, per total, este o tastatura destul de buna, ea se poate strica destul de usor odata cu trecerea timpului. In plus, reparatia este una destul de dificila si feeling-ul oferit nu este pe placul tuturor. Apple a anuntat ca va renunta la ea din toamna.

Conform informatiilor oferite de Ming-Chi Kuo, specialist recunoscut in produsele firmei americane, Apple va reveni la tastatura de tip foarfece.

Prea sensibila la praf. Butoane care se blocheaza, caractere duble sau care nu apar deloc – numerosi utilizatori de MacBook s-au plans in nenumarate randuri de o lipsa de fiabilitate a tastaturii. MacBook Pro 13” si 15” sunt in special afectate de aceasta problema. Cu toate acestea, la lansarea tastaturii, promisiunea era frumoasa: tastatura fluture prezenta un design inovator si era conceputa pentru a usura munca utilizatorului. Insa, in egala masura, se dovedeste a fi deosebit de sensibila la praf si la alte particule.

Apple revine la tastatura foarfece. Apple a incercat sa corecteze aceasta problema adaugand o membrana menita sa blocheze praful. In zadar insa. Mai apoi, Apple a creat un program de inlocuire gratuita pentru toate MacBook-urile echipate cu o tastatura defectuoasa. In plus, Apple are in vedere revenirea la tastatura foarfece, care se dovedeste atat mai ieftina, cat si mai eficienta.

Tastatura foarfece va echipa noua versiune a MacBook Air, a carui lansare este prevazuta pentru sfarsitul acestui an, precum si a noului model MacBook Pro, care va aparea in 2020. Modelul nou va avea aceleasi dimensiuni, ceea ce inseamna ca, in urma programului creat si oferit de Apple pentru remedierea gratuita a problemelor cu butoanele actuale, se poate face upgrade pentru noul model.

Aceasta tastatura noua va fi produsa de Sunrex si va fi fabricata din fibra de sticla, pentru a se pastra dimensiunile reduse cu care ne-a obisnuit Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.