Amazon Gateway API

AWS anunță o nouă suită de servicii API Gateway

În data de 9 iulie 2015, Serviciile Web Amazon au anunțat un nou produs, denumit Amazon Gateway API, proiectat să simplifice procesele de creare și management al interfețelor de programare a aplicațiilor.

Astăzi, multe companii doresc să ofere acces serviciillor mobile de tip Mbaas (= Mobile Back End as a Service) la alte aplicații prin intermediul unei interfețe de programare a aplicațiilor (API). De obicei, necesită un volum imens de eforturi și resurse pentru a crea, menține și securiza API și pentru a asigura o funcționare adecvată a acesteia. În esență, Amazon speră să simplifice acest aspect prin crearea unei API sub forma unui Serviciu.

O API cu succes poate suporta milioane sau chiar miliarde de apeluri pe zi și acest lucru presupune o presiune extraordinară pentru serverele proprii și pentru compania în sine în cadrul procesului de asigurare a unei funcționări eficiente. Oricine dorește servicii conexe la cele individuale existente, dar acest lucru necesită efort. Dacă nu se asigură o funcționare eficientă, dezvoltatorii vor găsi pur și simplu o soluție alternativă.

În consecință, Amazon dorește să simplifice crearea și managementul API-urilor în favoarea companiilor. Va suporta supraîncărcarea în cazul unui management al traficului, autorizarea, controlul accesului și așa mai departe. Va susține crearea unei API din doar câteva clicuri și apoi distribuirea unei Truse de dezvoltare a programelor (Software Development Kit) dezvoltatorilor de platforme JavaScript, iOS sau Android.

De asemenea, se află în strânsă legătură cu alte servicii Amazon (firesc), cum ar fi Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) pentru a calcula puterea și AWS Identity and Access Management (IAM) pentru a verfica și autentifica solicitările API. Dezvoltatorii pot, de asemenea, profita de Amazon Lambda, anunțat la conferința de reinventare a companiei Amazon din toamna anului trecut, care le permite programatorilor să creeze evenimente speciale programabile bazate pe acțiuni specifice.

Amazon percepe 3,50 milioane $ la un milion de apeluri API primite, plus costul transferului extern de date în gigaocteți (GB).

De asemenea, există costuri suplimentare în funcție de memoria cache utilizată. Puteți regăsi o listă cu transferul de date și ratele de memorie cache pe lista cu prețuri Gateway API a companiei Amazon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.