Cum sa alegem laptopul potrivit

Cand suntem in situatia de a achizitiona un computer, insa nu detinem foarte multe cunostinte in domeniu, de cele mai multe ori cerem ajutorul prietenilor care se pricep mai mult decat noi. Uneori este o decizie buna, alteori poate ca nu, pentru ca in acest fel putem primi sfaturi si informatii eronate. Este bine ca inainte de toate sa te informezi din mai multe surse si sa te adresezi mai degraba specialistilor din domeniu.

Dupa ce te-ai interesat asupra ceea ce inseamna componentele calculatorului si la ce folosesc ele, primul pas este sa iti stabilesti un buget in care vrei sa te incadrezi pentru aceasta achizitie. Astfel, deja posibilitatile se vor restrange in mod evident si te vei putea orienta mai usor catre ceva care ti se potriveste.

Cere mai multe pareri si nu te rezuma la o singura persoana. Mai ales in cazul celor care utilizeaza in mod constant calculatorul, vei observa ca fiecare are o parere foarte bine conturata, insa profund subiectiva, pentru ca fiecare persoana are propriul mod de a lucra pe calculator si apreciaza anumite componente si performante care ii sunt sunt de ajutor in activitatile sale. De aceea, pentru a iti crea o idee de ansamblu, mai completa si fara a fi indus in eroare de anumite opinii strict personale, cel mai bine este sa ceri mai multe pareri. Pentru a intelege mai bine sfaturile care ti se ofera si a te asigura ca acestea nu sunt doar idei subiective, cere agumente pentru afirmatiile facute si cantereste si tu informatiile pe care le primesti.

Este bine sa nu te grabesti si sa iei o decizie sub impulsul momentului. In definitiv este vorba despre o achizitie destul de importanta si de costisitoare si trebuie sa fii multumit de alegerea ta. Cauta oferte in mai multe magazine, acorda-ti timp pentru a iti face ordine in ganduri si ia o decizie pe indelete.

O foarte buna sursa pentru cumpararea unui sistem PC sunt si magazinele de calculatoare second hand. Aici poti gasi sisteme foarte performante, dar la preturi mai mici decat in magazinele noi. Astfel, la pretul unui calculator modest nou, poti cumpara unul second hand cu specificatii mult mai bune. La Samwise, pe site-ul http://www.samwise.ro/ gasesti o gama larga de produse de la sisteme second hand complete si pana la componente individuale, avand astfel posibilitatea de a iti realiza singur configuratia care ti se potriveste cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.