Adresa e-mail personalizata

 Cum sa creezi o adresa de e-mail pe domeniu?

Sa spunem ca deja ai reusit sa iti cumperi un domeniu, firma de la care l-ai achizitionat, impreuna cu spatiul de gazduire aferent, ti-a dat accesul la panoul de control (cPanel), ti-ai instalat deja o platforma Joomla sau WordPress si acum, pentru ca afacerea ta sa prinda contur si sa ai totul personalizat, mai ai nevoie de un singur amanunt: adrese de e-mail personalizate pe domeniul cumparat, pentru ca nimeni nu considera destul de profi o adresa de tipul: ionpopescu @ gmail. Com, oricat de utile ar fi acestea unui sistem de operare de tipul Android. Pentru ca afacerea noastra sa arate profesionist, avem nevoie de o adresa de e-mail personalizata. Dar, cum facem sa o creem, daca suntem incepatori intr-ale subiectului?

Primul pas pe care trebuie sa-l executam este sa intram cu datele de verificare furnizate de catre cei de la firma de hosting, in panoul de control. De obicei, url-ul scurt va arata ceva de genul: www.siteulmeu.ro/cpanel. Odata redirectionati in meniu, va trebui sa mergem la submeniul Email Accounts (Conturi de E-mail, in cazul in care aveti Panoul de Control gata tradus in limba romana). In acest submeniu, veti gasi un formular in care va trebui sa completati numele e-mail-ului, adica numelemeu @ siteulmeu.ro,  pentru ca mai apoi sa completati parola. Parola va trebui sa fie una rezistenta, formata din cifre si litere pe care sa nu le ghiceasca nimeni. Incercati sa evitati combinatiile usor de anticipat de tipul numele copiilor, a mamei sau chiar numele dumneavoastra.  De altfel, formularul va va anunta daca parola este una solida sau nu, si va va impiedica sa recurgeti la o parola usor de ghicit.

Un pas extrem de important este acela al completarii capacitatii de stocare a casutei postale sau, asa cum mai este ea denumite mailbox quota. Daca acel e-mail nu intentionati sa-l folositi dumneavoastra, ci un angajat al dumneavoastra, faceti bine sa stabiliti o limita de inbox, intrucat, mail-urile primite nu vor face altceva decat sa va incarce si sa va ia din spatiul de hosting achizitionat, iar la un moment dat sa nu mai puteti, efectiv sa va operati casuta de e-mail sau intreg site-ul intrucat s-a facut abuz in sensul acesta. Unlimited este o optiune ce trebuie folosita cumpatat si nu lasata la indemana oricarui angajat.

De asemenea, un ultim avertisment in acest sens: odata ce ati apucat sa faceti adrese de e-mail personalizate paginii dumneavoastra, nu creati smap cu acestea pentru ca ele pot fi imediat introduse in filtre spam de genul Barracuda. Scoaterea adreselor de e-mail din acest tip de filtre este, de cele mai multe ori anevoioasa si rezultat al unui proces lung pe care nu vi-l doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.