Ce trebuie sa faci cand nu merg porturile USB la laptop sau la computer?

Din pacate, sunt unele situatii care pe utilizatorii dispozitivelor precum laptopuri sau calculatoare ii pune in incurcatura, cum ar fi imposibilitatea de a conecta anumite dispozitive la porturile USB. Aceste porturi sunt foarte importante pentru modul de functionare al acestor dispozitive, fiindca de ele se “leaga” atat componentele periferice, precum tastatura si mouse-ul sau stick-ul USB, memoria externa, cat si alte componente importante. In primul rand, utilizatorii trebuie sa se asigure ca intr-adevar exista o problema cu portul USB si ca defectiunea nu porneste din alta parte. Pentru a stabili care este problema, dispozitivul trebuie conectat la un alt port USB decat cel incercat anterior care nu functiona. Daca acel port functioneaza, atunci problema este primul port, iar daca dispozitivul ramane nedetectat, este defect. Daca unitatea USB nu poate fi formatata, va trebui inlocuita.

Semne ale unui USB defect si metode de reparare

In cazul in care USB-ul este defect, atunci aparatul nu poate fi detectat si sistemul de operare va afisa un mesaj de eroare legat de dispozitiv. In plus, portul USB ar trebui verificat si din punct de vedere al aspectului exterior, daca este curat, fara praf, daca se mica in port si nu are stabilitate. Diagnosticul este usor de pus, chiar daca utilizatorii nu au cunostinte de specialitate.

Cum se poate repara un port USB deteriorat? In general, specialistii recpmanda inlocuirea acestuia, care nu este deloc usoara, mai ales in cazul laptopurilor. Porturile sunt lipite pe o placa a computerului care poate fi de baza sau secundara. In mod normal, porturile pot deveni mobile, uneori complet nedetasate. Inlocuirea unui port USB necesita interventia unui specialist.

Mai exista si posibilitatea ca problema dispozitivului USB nerecunoscut sa fie rezolvata prin repornirea sistemului. O data repornit, acesta ar trebui sa detecteze dispozitivul USB in caz contrar, utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice managerul de dispozitive Windows care afiseaza toate dispozitivele atasate la computerul respectiv, grupate pe categorii. In cazul in care nici cu verificarea echipamentelor conectate nu se gaseste dispozitivul USB, atunci va fi necesara reinstalarea controlerilor USB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.