Windows 10 s-a lansat

Lansarea Windows 10: Microsoft lansează un nou sistem de operare

Windows a lansat Windows 10 pentru clienții din întreaga lume, dar nu oricine deține o înregistrare prealabilă va și obține imediat varianta de upgrade gratuită.

Astăzi, Microsoft începe lansarea noului sistem de operare, Windows 10, adresată clienților din întreaga lume, membrii din cadrul programului propriu „Insider” fiind primii care primesc această variantă upgrade gratuită.

Pentru toti ceilalti, acum este momentul sa intrati in legalitate, pretul noului Windows 10, pentru varianta OEM de Windows 10 Home este de 599 lei, respectiv 839 lei pentru Windows 10 Pro.

La varianta retail, preturile sunt ceva mai mari (ca de obicei), 749 lei varianta Home si 1199 lei,Windows 10 Pro. Click aici pentru cele mai mici preturi la Windows 10, 32 si 64 bit !

 Avantajele oferite de noul Windows sunt considerabile, iar companiile mici si mijlocii ar trebui sa puna mai mare pret pe siguranta datelor cu care lucreaza.

După o reacție ostilă la adresa Windows 8, care a fost lansat în 2012 și a introdus conceptul de tab-uri pentru dispozitivele pe bază de „touch”, Microsoft a decis să treacă peste Windows 9 și să ajungă direct la Windows 10, combinând ceea ce este descris ca fiind „cele mai bune elemente” ale Windows 7 și Windows 8.

Tab-urile se regăsesc încă în Windows 10, oferind facilități utilizatorilor pentru aplicațiile favorite, dar sunt de departe mai puțin evidențiate față de Windows 8. De asemenea, Microsoft a readus în atenție meniul Start din Windows 7, permițându-le utilizatorilor să navigheze într-o listă cu cele mai utilizate programe.

Spre deosebire de alte variante anterioare, nu va exista un sistem de operare Windows 10 separat pentru telefon. În schimb, Windows 10 va fi utilizat în cadrul tuturor dispozitivelor Microsoft, incluzând PC-uri, tablete și telefoane mobile multifuncționale – ca și consola de jocuri Xbox și casca holografică Microsoft, HoloLens.

O caracteristică denumită Continuum semnifică faptul că programul detectează automat dacă există sau nu o tastatură atașată la dispozitiv și selectează cel mai potrivit mod.

Compania a întrerupt Windows Media Center – programul propriu pentru înregistrare și redare TV, muzică și filme video – și a înlocuit-o cu versiuni modificate de Muzică Xbox și Video Xbox, care au fost redenumite ca „Canale” și, respectiv, „Filme video și TV”.

Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot începe să vizioneze un film video sau să asculte o listă cu melodii pe un singur dispozitiv Windows 10, iar apoi să continue de unde au rămas pe un alt dispozitiv.

Există un nou Browser de Internet denumit Edge, care le permite utilizatorilor să adauge pagini de internet, să le salveze pentru a le citi ulterior sau să selecteze „modul de citire” pentru a elimina reclamele și barele laterale. Windows 10 vine, de asemenea, cu un asistent personal virtual, Cortana, care evidențiază notificările și sugestiile și care reține preferințele utilizatorilor de-a lungul timpului.

Rezumat Windows 10: un nou Început

Windows este disponibil ca variantă up-grade gratuită pentru utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1. Oricine deține la momentul actual Windows 8 va trebui să adere la versiunea up-grade de Windows 8.1 pentru a subscrie la versiunea up-grade gratuită. Va trebui ca toți ceilalți să plătească 119 de dolari americani (99 de lire englezești) pentru Windows 10 Home și 199 de dolari americani(aproximativ 131 de lire englezești) pentru Windows 10 Pro.

Persoanele care au subscris deja pentru varianta up-grade, prin clicul pe pictograma Windows de pe partea dreaptă a barei de activități, va fi notificată de Microsoft odată ce sistemul de operare a fost descărcat în computerul personal și este gata de instalare.

Cu toate acestea, nu oricine care a subscris anterior poate obține noul program astăzi. Microsoft a afirmat că va începe să facă notificări în masă în legătură cu sistemele rezervate, intensificându-se lent după 29 iulie. La momentul potrivit, Microsoft va scana computerele personale pentru a verifica compatibilitatea,și, ulterior, va descărca automat Windows 10.

Pentru a rula Windows 10, utilizatorii vor avea nevoie de un PC sau de o tabletă cu un procesor de 1 GHz sau mai mult, 1 GB de RAM și un spațiu hard disk de 16 GB sau 2 GB pentru pentru dispozitive de 32-biți și de 16 GB pentru dispozitive de 64-biți, de o placă video/dispozitiv grafic DirectX 9 sau mai avansată cu driver 1,0 WDDM și un ecran de 800 x 600 sau mai avansat.

În mod curent, Windows 7 deține 61 % din piața de sisteme de operare la nivel global, conform NetMarketShare. Windows 8.1 deține 13 % și Windows 8 3 %. Windows XP, care a fost lansat în 2001 și nu mai este dezvoltat de Microsoft, încă deține aproximativ 12 % de pe piața globală.

Se consideră că lansarea Windows 10 va bate recordurile de trafic pe internet din cauza volumului ridicat de descărcări, și poate avea drept consecință anumite probleme referitoare la performanța rețelei în următoarea săptămână. Se pare că Microsoft a rezervat până la 40 de terabiți pe secundă de capacitate, în încercarea de a asigura buna funcționare.

„În întreaga lume, milioane și milioane de persoane s-au înregistrat pentru a obține varianta up-grade, deci este necesar ca totul să se deruleze într-un mod cât mai responsabil utilizând o bandă largă de internet”, afirmă Michel van der bel, directorul executiv Microsoft din Regatul Unit.

„În același timp, desigur, este necesar ca toate aceste persoane să primească biții într-o ordine corespunzătoare și să obțină o experiență optimă. Utilizatorii Windows din Noua Zeelandă vor fi primii care vor primi accesul la cod pe 29 iulie și noi vom observa îndeaproape pentru a ne da seama cum putem îmbunătăți această experiență pe măsură ce acest proces are loc”.

Deși Windows 10 începe lansarea pe PC-uri și tablete azi, Microsoft încă nu și-a anunțat planurile privind lansarea Windows 10 pe telefoanele mobile multifuncționale. Microsoft a afirmat că a fost nerăbdătoare să vadă cum se desfășoară lansarea pe PC înainte de a continua cu următoarea etapă, dar unii analiști și-au exprimat anumite îndoieli în acest sens.

„Microsoft va avea de realizat un parcurs lung pentru a câștiga distribuirea Windows pe mobile”, a afirmat analistul Frank Gillett pentru Forrester în cercetarea privind noul sistem de operare.

„În timp ce va câștiga o parte însemnată din achizițiile de tablete ale întreprinderilor, planurile pentru Windows 10 nu generează suficient potențial pentru a crea o experiență deosebită pentru dispozitivele mobile care să îi atragă pe dezvoltatorii și pe utilizatorii de iOS și Android.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.