De nelipsit in luna decembrie, vinul fiert constituie o bautura care ne face placere si ne incalzeste deopotriva. Mirosul de scortisoara evoca atmosfera sarbatorilor de sfarsit de an. Usor de preparat, ideal pentru a parfuma casa, vinul fiert se pregateste incalzind vinul si adaugand cateva condimente. Nu necesita niciun efort special, trebuie doar sa alegi vinul rosu. Opteaza pentru un vin de calitate pentru a te asigura va vei avea parte de cel mai bun vin fiert.
Incalzind vinul se va reduce continutul de alcool. Drept urmare, este o bautura ideala pentru aproape toata familia. In functie de numarul de condimente adaugate, gustul sau va fi mai mult sau mai putin intens. Poti varia aromele si gustul in functie de preferintele tale. Acest cocktail este ideal de savurat intr-o zi relaxanta de duminica, iarna, pentru a petrece momente frumoase alaturi de familie sau prieteni, in fata semineului sau la gura sobei sau pentru a te incalzi dupa o zi la munte. Extrem de popular, vinul cald se poate desgusta si la targurile de Craciun:
Pentru aproximativ 6-8 cani de vin cald ai nevoie de :
-
o sticla de vin rosu (75cl) ;
-
3-4 linguri de zahar (zahar alb in general) ;
-
condimente – scortisoara ( 2-3 lnguri de scortisoara sub forma de pudra sau baton), anason, cuisoare, 3-4 capsule de cardamom,1-2 batoane de vanilie.
-
rondele de citrice precum lamaie, portocale pe care le pui la final ;
Pune vinul intr-un alt recipient, zaharul si toate condimentele. Adapteaza cantitatea de condimente in functie de gusturile si preferintele tale. Pune totul la fiert dupa care lasa la fiert intreg continutul timp de 10 minute. Retrage continutul de pe foc si lasa totul sa infuzeze timp de 30 de minute.
Vinul cald se serveste in timpul mesei sau in orice alt moment al zilei. Sub forma de decoratiune poti adauga in fiecare pahar cate o rondea de lamaie sau de portocala sau scoarta de portocale si cateva rondele din alte fructe. Vinul fiert are o multime de beneficii asupra sanatatii contine o multime de antioxidanti benefici organismului nostru.