Trei motive pentru care un tanar ar trebui sa ia in considerare o cariera in IT

De la an la an, tot mai multi tineri sunt in cautarea unei noi de cariere cu un salariu cat mai bun, un job pentru dezvoltare personala, dar si pentru a invata o multitudine de lucruri noi. In cele din urma, acestia opteaza pentru o cariera in tehnologia informatiei.

De la aparitia tehnologiei informatiei (IT) in anii ’80, economia mondiala a inregistrat o crestere a numarului de locuri de munca in acest domeniu. Asa cum stau lucrurile acum, domeniul IT nu pare ca va avea nici un fel de incetinire in anii care vor urma. Dar, in cele din urma, de ce sunt tinerii atat de atrasi de IT?

  1. IT-ul reprezinta o cale de evolutie in cariera

Un profesionist din domeniul IT va fi prima persoana care va spune ca sectorul tehnologiei informatiei, din cadrul economiei din orice tara, priveste constant spre viitor, nu spre ceea ce s-a intamplat deja. Acest lucru este adevarat, avand in vedere ceea ce continua sa faca noile tehnologii pentru intreprinderile din intreaga lume. Cei mai multi tineri care sunt atrasi de lumea IT cauta in mod constant modalitati de a invata noi abilitati si de a tine pasul cu lumea tehnologiei, care este in continua dezvoltare si schimbare.

  1. Un salariu atractiv

Departamentul de tehnologie informationala este important pentru cresterea si dezvoltarea organizatiilor din absolut orice domeniu. Datorita acestui fapt si a cunostintelor si pregatirii substantiale necesare pentru a stapani tehnologia, joburile din IT au salarii mult mai mari decat multe alte joburi. Pe masura ce angajatul isi perfectioneaza abilitatile si invata altele noi pe parcursul carierei sale, salariul poate creste considerabil.

  1. Exista o multime de oportunitati de dezvoltare

Intrucat domeniul tehnologiei informatiei trebuie sa se schimbe atat de des pentru a ramane relevant in ciuda trecerii timpului, exista nenumarate oportunitati de dezvoltare profesionala. Datorita complexitatii domeniului, un angajat s-ar putea sa descopere ca lucreaza intr-o pozitie care nici nu exista atunci cand a fost la interviu. Acum cateva decenii, locurile de munca nu erau atat de multe, iar angajatii se chinuiau sa scrie coduri pe calculatoare supradimensionate. Acum, profesionistii IT scriu coduri si construiesc site-uri web care sunt vizualizate in intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.