Scurt ghid de achiziționare a unui monitor PC

Ai nevoie de un monitor pentru PC-ul tău? Îți permiți să cumperi unul nou sau preferi să economisești și să reinvestești în altă parte niște bani, cumpărând un monitor second hand? În ambele cazuri, ai de ales dintr-o varietate de produse, de dimensiuni și performanțe variabile. Iată, totuși, care ar fi criteriile generale de care trebuie să ții cont atunci cânt te decizi să îți schimbi monitorul. Acestea sunt valabile atât pentru monitoarele noi cât și pentru monitoare sh.

  • Criteriul financiar este primul care îți va orienta și limita alegerile. În funcție de bugetul de care dispui restrângi aria de căutare. Dacă pornești de la un buget redus, cel mai bine ar fi să te adresezi magazinelor de produse IT second hand, cum este și www.it-sh.ro, unde, la prețuri rezonabile și calitate performantă vei putea găsi calculatoare second hand perfect funcționale.
  • Brandul, în cazul monitoarelor, fie că este Dell, Samsung sau LG, nu reprezintă o relevanță majoră pentru buna funcționare a dispozitivului, ci va face doar o diferență de preț în opțiunea dumneavoastră;
  • Rezoluția monitorului este un aspect important, deoarece calitatea imaginii este cea care dictează, de fapt, calitatea monitorului. Este recomandat să optați pentru o rezoluție FullHD (1920/1080).
  • Dimensiunea monitorului este un alt criteriu de care va trebui să țineți cont, indiferent că veți folosi monitorul pentru a redacta articole sau pentru a viziona filme. Și ea este, implicit, în directă proporție cu prețul. De preferat să vă orientați opțiunea pentru o dimensiune medie (22, 24 de inch), pretabilă și confortabilă pentru orice context în care ați folosi calculatorul.
  • Monitor mat sau lucios. Deși cel lucios pare mai atractiv, este de preferat monitorul mat, deoarece elimină problema și disconfortul vizual produs de reflectarea luminii.
  • Panoul, cel care dictează în esență acuitatea cromatică, este de preferat să fie IPS, și nu TN.
  • Opțiunile de conectivitate pe care le are un monitor trebuie, de asemenea, luate în calcul. Căutați un monitor care să aibă un minim port DVI sau HDMI, cu boxe încorporate;
  • Garanția. Nu uitați să o solicitați, la cumpărarea atât a unui produs nou, cât și a unuia second hand. Deși monitoarele sunt destul de longevive, este bine să vă asigurați și din punctul acesta de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.