Efectele benefice ale clorofilei in aspectul pielii

Stim cu totii ca trebuie sa ne ingrijim corespunzator pentru a avea o piele si un corp sanatos, insa cu siguranta nu v-ati gandit cat de importanta este clorofila in efectul anti-imbatranire! Un ingredient nutritiv excelent, clorofila are o multitudine de beneficii pe care le ofera pielii.

Clorofila este un pigment verde prezent atat la plantele terestre cat si la cele marine.

Este esentiala pentru viata plantei, fiind responsabila pentru fotosinteza si, ulterior pentru cresterea si dezvoltarea plantelor. Deci, de ce este atat de importanta pentru oameni daca scopul ei este sustinerea vietii plantelor? Celulele de clorofila, ca si hemoglobina din sangele nostru, folosesc oxigenul pentru a-si indeplini functiile, iar un stimulent natural cu aceleasi proprietati ca si hemoglobina este intotdeauna binevenit.

Toate doamnele ar trebui sa stie ca clorofila este un antioxidant excelent care combate radicalii liberi daunatori responsabili de imbatranirea prematura a pielii. Similara hemoglobinei, este usor de asimilat in organism intrucat stimuleaza circulatia oxigenului transportat de celulele rosii prezente in sange. Rezultatul? Un ten proaspat si stralucitor pentru ca proprietatile sale detoxifiante lasa pielea sa para radiant de sanatoasa.

Pe langa oxigenarea sangelui, clorofila purifica si previne cresterea bacteriilor, ceea ce inseamna ca poate remedia ranile si infectiile minore ale pielii. Clorofila poate calma pielea sensibila sau fragila, precum si eczemele, dermatitele, arsurile si psoriazisul.

Clorofila se gaseste din belsug in toate alimentele verzi: salata, broccoli, spanac, dovleac, ierburi aromatice si spirulina. Pentru a obtine beneficii maxime de pe urma acestor alimente, consumati fructe si legume nefierte, intrucat clorofila este distrusa de caldura.

Fiind complet naturala, clorofila nu este cunoscuta ca fiind o componenta toxica a alimentelor. De fapt, in ultimii 50 de ani nu s-a inregistrat niciun efect advers la clorofila, chiar si in cazurile in care aceasta a fost consumata de persoane cu sistem imunitar slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.