Cand vorbim despre securizare, ne referim la increderea de a pastra pe calculatorul propiu documente si informatii private pe care vrem sa le putem accesa numai noi insine. Fie ca este vorba de date personale, bancare, ori de jurnalul propriu si poze, securizarea retelei si calculatorului este o lupta continua. Iata cateva strategii prin care puteti sa ajungeti la aceasta siguranta.
1. Majoritatea oamenilor folosesc Windows-ul, ca sistem de operare, insa daca nu se pricep foarte bine la tehnicile de securizare, atunci ar fi mai bine sa foloseasca Linux. Sistem-ul de operare Linux dispune de o configurare „din fabrica” special conceputa pentru ca datele sa fie in siguranta. Sistemele Linux au ca avantaj cheie modul in care utilizatorilor le este oferit accesul la datele din sistem, iar in ceea ce priveste virusii, acestora le este interzis accesul catre setarile de baza ale calculatorului, cauzand disconfort la un nivel mai mic in cazul in care este infestat.
2. Instalarea unui antivirus si actualizarea periodica a acestuia ajuta la o securizare mai buna si la protejarea impotriva softurilor instalate aditional de catre alte programe.
3. Folositea browser-ului in modul privat pentru a nu pastra istoricul navigarii.
4. Folosirea unei parole la deschiderea calculatorului si dezactivarea programelor pe care nu le folosesti.
5. Instalarea unui firewall care te intreaba atunci cand o aplicatie de pe internet solicita permisiunea sa se conecteze la calculatorul tau. Firewall-ul va reusi sa opreasca tentativele de incalcare a securitatii datelor tale.
Daca aveti nevoie de mai multe sfaturi in aceste privinte, puteti apela la un service calculatoare Bucuresti sau la servicii de reparatii calculatoare Bucuresti pentru cazul in care calculatorul dumneavoastra este virusat.