Acupunctura- remediu natural pentru menopauza

Femeile viseaza la remedii naturale pentru a trata simptomele menopauzei comune, cum ar fi schimbari de dispozitii si insomnii.

Pentru ca exista o lipsa de cercetari solide despre tratamentul menopauzei, sfaturile care urmeaza trebuie discutate cu medicul, mai ales in cazul in care acestea interfereaza cu medicatia sau cu o afectiune medicala.

Valurile de caldura si transpiratiile nocturne sunt cel mai frecvent al femeilor in timpul tranzitiei la menopauza. In timp ce estrogenul este foarte eficient in atenuarea simptomelor vasomotorii, exista terapii alternative care functioneaza destul de bine pentru unele femei. De exemplu, cohosh negru este un supliment nutritional derivat dintr-o planta din familia laptelui. Acesta a fost folosit de secole ca remediu pentru tulburarile menstruale si simptomele menopauzei.

De ce nu este nevoie de suplimente pentru a trata simptomele?

Daca ideea de a lua suplimente pentru a trata simptomele menopauzei nu atrage atentia, trebuie luat in considerare tehnicile de relaxare si acupunctura pentru usurare. Tehnicile incetinite, deliberate, profunde de respiratie si relaxare progresiva s-au dovedit a diminua bufeurile cu pana la 60%. Trebuie inspirat incet pe nas, numarand pana la cinci. Apoi respiratia se realizeaza incet, pe gura, numarand de la cinci la unu. Daca este exersatata inainte, aceasta tehnica va da roade. Nu este clar daca acest lucru se datoreaza acupuncturii in sine sau pentru ca femeia se relaxeaza in timpul tratamentului. Un studiu a sugerat ca acupunctura adevarata si efectul placebo au avut acelasi efect asupra simptomelor cu fulgerari de caldura. In orice caz, aceasta tehnica nu poate produce nimic daunator corpului uman. Cu toate acestea, acupunctura pare sa ajute la reducerea simptomelor, si pe langa combaterea acestei stari de disconfort, schimbarile de dispozitie sunt o alta problema majora de care se plang femeile in timpul menopauzei. Femeile descriu aceste stari ca fiind acaparate de o tristate fara nici un motiv, trecand de la o extrema la alta in cateva minute. Cu cat cineva este mai sensibil la modificarile hormonale, cu atat mai probabil se vor observa unele schimbari de dispozitie odata cu aparitia menopauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.