Rezolutiile utilizatorilor dispozitivelor IT pentru o functionare fara probleme a acestora

Una din principalele rezolutii ale utilizatorilor dispozitivelor IT foarte importanta pentru buna functionare a acestora este legata de schimbarea sau update-urile parolelor tuturor conturilor online si offline pe care le au. Insa aceasta nu este singura rezolutie importanta ce trebuie respectata pentru a proteja dispozitivele de atacurile nedorite.

Schimba si fa un update parolelor aplicatiilor pe care le folosesti

Parola neschimbata de cativa ani a mailului sau a unei retele de socializare poate insemna compromiterea contului din cauza hackerilor. Acestia asteapta o singura miscare gresita sau o neglijenta din partea utilizatorilor pentru a sustrage adrese de mail, informatii importante, numere de telefon sau date de nastere.

Parolele aplicatiilor trebuie schimbate o data la cateva luni sau macar o data pe an, la un nivel de complexitate mare.

Pastreaza copia datelor tale importante facand back-up

Pentru ca volumul de date pe diferite dispozitive IT folosite creste de la o zi la alta, este esential ca utilizatorii sa faca un back-up al datelor personale si a celor business. Online sunt multe pericole care pot pune datele in pericol, de la virusi, pana la pericolele din viata reala precum pierderea sau furtul echipamentelor sau dezastrele naturale.

Este important ca utilizatorii dispozitivelor online sa aiba cel putin trei copii ale datelor importante, sa le depoziteze pe doua suporturi diferite si sa pastreze o copie de rezerva in afara locatiei existente.

Foloseste Antivirus si soft de securitatea updatat la zi

Niciun dispozitiv IT nu trebuie sa functioneze fara un antivirus bun. Antivirusul ales terbuie sa se updateze in mod automat, iar utilizatorul trebuie sa verifice din cand in cand daca exista semne ale infestarii calculatorului cu virusi printr-o scanare completa a acestuia.

Mentine reteaua Wi Fi securizata

Un alt aspect important de care utilizatorii trebuie sa tina cont este sa isi mentina reteaua Wi Fi securizata. Aceasta poate oferi hackerilor porti de acces, iar pentru a evita acest lucru, este important ca utilizatorii sa verifice setarile de securitate curente ale retelei Wi Fi si sa creeze o parola personalizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.