Platforma eCommerce Magento

Sa iti faci un magazin online in zilele noastre, nu mai este chiar operatie pe creier ca pana acum. Nu este neaparata nevoie sa apelezi la specialisti in domeniu, insa, daca vrei ca lucrurile sa mearga bine, ai face bine sa nu te zgarcesti si sa apelezi la cineva care chiar stie ce face. Cum faci sa iti faci singur un magazin online? In primul rand, trebuie sa ai un domeniu personalizat pe care sa iti rulezi magazinul online. Apoi, urmatorul pas este sa faci fotografii bune tuturor produselor pe care le ai pe stoc si pe care doresti sa le introduci in noul magazin online. Un al treilea pas si poate chiar si cel ami important este sa iti alegi platforma comerciala sau pluginul care te va ajuta efectiv sa iti realizezi vanzarile online.

Cea mai populara dintre ele, platformele de e-Commerce este Magento. Aceasta este o platforma de sine statatoare si reprezinta o treaba destul de complexa, intrucat trebuie sa te ocupi de la zero de sectiuni despre care este posibil sa nu fi avut habar pana atunci. Nu este atat de greu, insa informarea ia timpul, de vreme ce Magento este o platforma ce ofera multe posibilitati, deci, are o sumedenie de optiuni despre care este posibil sa nu te prinzi din prima. Cel mai de indicat este sa te adresezi unei firme care are ca principal domeniu de activitate implementarea platformelor de e-commerce, pentru a scapa de corvoada research-ului, design-ului, setup-ului si a dezvoltarii, toate mandatorii pentru o buna lansare a magazinului.

Insa, de ce Magento? Pentru ca e completa. Aceasta permite personalizarea absolut fiecarui aspect al magazinului online pe care il detii. Este extrem de utila atat celor ce isi doresc un start-up cat si a celor ce se afla de ceva mai multa vreme pe piata, dar isi doresc o continuare profitabila a afacerii lor. Aceasta este cea mai populara platforma intrucat are in palmaresului ei mai mult de 4 milioane de download-uri si peste 5000 de plugin-uri atasate cu tot cu template-urile aferenta. In consecinta, vorbim despre flexibilitate pana acolo unde ne dorim.

O alternativa la Magento il reprezinta WooCommerce, o alternativa prezenta atat sub forma de tema WordPress sau Joomla customizata pentru E-Commerce dar si sub forma de plugin numai bun de folosit pe alte teme. Varianta numarul doi de alternativa il reprezinta PrestaShop, insa, se spune ca acesta ar avea ceva probleme la capitolul plati online. Indiferent ce platforma ati alege, puneti suflet, faceti-va temele, invatand despre cum functioneaza pentru a o exploata la maxim si astfel, sa va ridicati afacerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.