Internetul sunetului

Cum comunică păsările ? Prin triluri. Iar acum este rândul mașinilor. Un nou grup de întreprinzători creează în prezent ceea ce se numește „Internetul sunetului”.

Utilizarea sunetului pentru a expedia link-uri spre rețele la distanță reprezintă un lucru important, dar tabelele de căutare locale de pe dispozitive elimină necesitatea unei alte rețele: sunetul reprezintă rețeaua. Tehnologia actuală este suficientă în prezent numai pentru a expedia volume reduse de date prin sau peste gamele sonore, dar suficient de bună pentru a codifica fiecare adresă URL creată vreodată ca fișier audio cu o durată de câteva secunde sau mai puțin.

Motivul pentru care este o idee puternică

Sunetul poate călători în locuri în care alte rețele nu pot ajunge, de aceea sunetul poate constitui o parte importantă din ecosistemul sunetelor alături de protocoalele existente. Există mai multe tehnici de creare a Internetului sunetului, incluse în trei categorii: 1. Descriptive (Shazam sau Soundhound), 2. Aditive (Infrasonic, Civolution) și 3. Codate (Chirp, LISNR, Google Tone).

Dar toate tehnicile au avantaje și dezavantaje. Semnalul poate fi bogat în date, dar neplăcut la ascultare, foarte sensibil la zgomotele din lumea reală sau reverberări etc. Datele în detrimentul celor audio sunt lente, deci secretul rezidă în expedierea de indicatori, iar nu de fișiere. Datele acustice ridică probleme cu securitatea: distribuirea de date de la o persoană la mai multe este foarte utilă, dar nesigură (prin design); dar dacă doriți să distribuiți unei singure persoane? Aceasta este o provocare interesantă – soluții recente sunt în curs de dezvoltare.

Chiar avem nevoie de Internetul sunetului? Credem că da. Sunetul este în mai multe feluri pe primul loc, și, cu toate acestea, cel mai neglijat – o punte în ultimii ani, un mijloc prin care se ajunge în locuri în care celelalte rețele nu o pot face.

Am văzut deja sistemul audio utilizat la plăți electronice bitcoin, în clase pentru a se distribui fotografii și pe paginile de internet pentru a expedia hărți pe mobile.

În concluzie, unde există sunet, există și date – de la telefoanele mobile la sonerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.