Alaptarea

Decizia de a alapta este o chestiune personala. Este, de asemenea, o chestiune care va atrage opinii puternice din partea prietenilor si a familiei. Multe autoritati medicale, ca Academia Americana de Pediatrie (AAP) si Colegiul American de Obstetricieni si Ginecologi, recomanda cu fermitate alaptarea. Dar tu si copilul tau sunteti unici, iar decizia depinde de tine. Aceasta prezentare generala a alaptarii va poate ajuta sa decideti.

Beneficiile alaptarii pentru copilul dvs

Laptele matern furnizeaza hrana ideala pentru sugari. Are un amestec aproape perfect de vitamine, proteine ​​si grasimi – tot ceea ce este necesar pentru cresterea bebelusului. In primele zile dupa nastere, sanii produc un fluid gros si galbui numit colostru. Este bogat in proteine, cu continut scazut de zahar si incarcat cu compusi utili.

Laptele matern contine anticorpi care ajuta bebelusul sa lupte impotriva virusilor si a bacteriilor. Alaptarea scade riscul copilului de a avea astm sau alergii. In plus, bebelusii care sunt alaptati exclusiv in primele 6 luni, fara nici o formula, sunt mai feriti de infectii ale urechii medii, infectii respiratorii, inflamatii, infectii intestinale, afectiuni alergice si diaree.

Apropierea fizica, atingerea piele pe piele si contactul vizual va ajuta copilul sa se conecteze cu mama si sa se simta in siguranta. Copiii nou-nascuti au mai multe sanse de a cantari greutatea potrivita pe masura ce cresc, decat sa devina copii supraponderali.

Beneficiile alaptarii pentru mama

Alaptarea arde calorii suplimentare, asa ca va poate ajuta sa pierdeti mai repede din kilogramele in plus acumulate pe parcursul sarcinii. Alaptarea elibereaza hormonul oxitocina, care ajuta uterul sa se intoarca la marimea anterioara sarcinii si poate reduce sangerarea uterina dupa nastere, de asemenea, scade riscul de cancer mamar, ovarian si riscul de aparitie a osteoporozei.

Exista studii care arata ca, in afara de avantajele mentionate mai sus, mamele care alapteaza au, de asemenea, un risc redus de a dezvolta artrita reumatoida, diabetul de tip 2 si cateva boli cardiovasculare cum ar fi hipertensiunea arteriala si colesterolul crescut.

Astfel, hranirea copilului este plina de beneficii si tinand seama de aceste beneficii, multe mame isi hranesc bebelusii pentru a-si satisface sentimentul de maternitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.