Politica Facebook a numelor reale este o formă de siguranţă pentru oameni, afirmă Zuckerberg
Facebook, susținător îndelungat al drepturilor LGBT, a fost criticat în ultimele luni în ceea ce privește politica care, potrivit celor din comunitatea de transgenderi, este incredibil de dăunătoare.
Facebook solicită utilizatorilor săi să folosească numele reale pe site. Această politică „a numelor reale” a fost controversată mulți ani la rând, dar o nouă lumină extra-strălucitoare a fost aruncată recent asupra acestui subiect, în contextul deciziei istorice a Curții Supreme în favoarea drepturilor egale pentru membrii comunității LGTB.
„Facebook reprezintă o comunitate în care oamenii folosesc propriile identități autentice. Solicităm oamenilor să folosească numele pe care îl utilizează și în viața reală; în acest mod, știm întotdeauna cu cine ne conectăm. Acest aspect ajută la siguranța comunității”, afirmă compania despre propria politică adoptată. „Numele utilizat ar trebui să fie identitatea autentică; astfel cum ne apelează prietenii în viața reală și cum formele de identificare a noastră acceptată ar trebui să apară”.
De fapt, Facebook îi obligă pe utilizatori să folosească numele pe care le regăsim în documentele oficiale – CI, state de plată, note de plată, carduri bancare etc. Lista formelor de identificare acceptate este lungă, dar destul de plină.
În concluzie, este că Facebook dorește numele real. Este mai util pentru activitatea de urmărire a datelor. Este mai bine pentru promovarea anunțurilor.
În schimb, pe cine nu avantajează, conform unor activiști, ar fi comunitatea transgenderilor.
Pentru membrii comunității de transgenderi, politica Facebook a numelor reale reprezintă o amenințare la siguranța acestora.
Așa cum am menționat mai sus – acesta reprezintă un subiect controversat de mult timp. Dar, în prezent, din moment ce milioane și milioane de oameni, cu ajutorul Facebook, „sprijină comunitatea LGTB” prin fotografiile de profil – politica numelor reale și efectul pe care îl are asupra majorității oamenilor par cu atât mai confuze din partea unei companii care se mândrește cu lupta pentru drepturile acestei comunități.