Stim ca toti avem mici slabiciuni in produsele alimentare care sunt foarte nocive pentru silueta. Deci, incepeti prin schimbarea obiceiurilor alimentare inainte de a incepe o dieta draconica sau de a va stabiliza greutatea ideala.
Pentru a ne ajuta sa mancam mai bine, Pierre Dukan, inventatorul celebrei diete omonime, si antrenorul Jean-Pierre Clemenceau au facut schite ale principalelor noastre obiceiuri alimentare proaste. Toate insotite de sfaturi si trucuri pentru a putea renunta la ele si a incepe sa pierdem in greutate.
In fiecare dimineata, in jurul orei 11 sau dupa-amiaza la 16-17h, avem o dorinta incontrolabila de a lua o gustare: briose de ciocolata sau alune si fara sa gandim prea mult, suntem de acord cu o gustare dulce pentru a tine pasul pana la masa urmatoare.
Atentie, snack-urile sunt inamicul nr. 1. Indiferent daca este dulce sau sarat, in loc sa reduca pofta de mancare, ele maresc si distrug ritmul meselor.
Iaurt, branza de vaci, sunca, ou fiert … Singurele gustari cu care avem dreptul sa fim de acord sunt proteinele deoarece reduc foamea.
Antrenorul Jean-Pierre Clémenceau recomanda exercitiile fizice pentru pierderea rapida in greutate.
Fenomenul stresului si al compensarii prin alimente este larg raspandit. Cu fiecare suparare mica, mergem in bucatarie sa luam un patrat de ciocolata sau o briosa mica pentru a ne consola.
Folosirea alimentelor pentru a compensa stresul vietii nu este un scop in sine. Intr-adevar, exista si alte modalitati de a va linisti in fata celor neasteptate.
Pentru a mentine o greutate stabila ideala, trebuie gasite alte forme de compensare.
Muzica, creativitate manuala, ocupatii profesionale … Toate mijloacele sunt bune pentru a evita sa mananci o gustare dulce si savuroasa.
Mananc (prea mult) prea repede. Modul nostru contemporan de viata merge la viteza maxima, dintr-o data, fie acasa, fie la restaurant, adesea tinem sa mancam prea repede ca sa nu pierdem timpul.
In aceasta cursa frenetica, uitam sa ne intrebam daca suntem cu adevarat infometati sau doar ne place sa mancam.
Este nevoie de timp pentru a mesteca mancarea, astfel incat senzorii din gura sa aiba timp sa ia informatia, sa o aduca in creier si astfel sa declanseze senzatia de saturatie.