Chiar daca ati luat masuri de precautie pentru a va proteja calculatorul impotriva potentialelor pericole, pot aparea oricand amenintari care ar putea distruge informatiile pe care le detineti. O pana de curent, o lovitura , o defectiune hardware sau un dezastru natural va pot lasa fara datele importante stocate pe computer.
Copierea de rezerva a fisierelor va poate ajuta sa evitati dezastrul. Backup-ul face pur si simplu o copie electronica a fisierelor si stocarea copiei intr-un singur loc. Daca va copiati fisierele in mod regulat, puteti prelua unele informatii, daca nu toate, daca se intampla ceva cu originalele de pe computer.
Intrucat echipa Calculator-ieftin.ro se confrunta cu situatii in care oamenii vin si solicita ajutor in recuperarea datelor de pe dispozitivele afectate, insa nu intotdeauna este posibila.
Iata cateva sfaturi pentru a realiza copii de rezerva a informatiilor de pe computer!
- Utilizati un hard disk extern, CD-uri, DVD-uri sau alte suporturi de stocare. De asemenea puteti incerca sa incarcati datele catre un serviciu de stocare online. Indiferent ce faceti, nu copiati fisierele doar intr-o alta locatie de pe hard disk.
- Etichetati folderul cu data si ora copiei de rezerva. Nu stergeti copia de siguranta anterioara pana cand nu ati facut una noua.
- Faceti copii rezerva oricaror fisiere sau documente pe care nu le puteti inlocui cu usurinta, cum ar fi informatii financiare, fotografii, muzica sau programe pe care le-ati cumparat. Pentru aceste fisiere este suficient spatiul de rezerva de pe dispozitiv.
- Daca utilizati un program de e-mail instalat pe computer, cum ar fi Microsoft Outlook, creati copii de rezerva ale mesajelor importante. Unele programe de e-mail includ optiunea de export pentru copierea de rezerva a datelor, folositi-o!
- Daca incercati sa economisiti timp sau spatiu atunci cand creati copii de rezerva, copiati numai datele si fisierele personale. Nu copiati programe sau sisteme de operare. Acestea pot fi reinstalate de pe CD-urile originale pe care le-ai primit la achizitia dispozitivului.
- Daca folositi computerul ocazional, faceti o copie de siguranta a datelor o data pe saptamana. Pentru utilizarea zilnica este necesara o copie zilnica a fisierelor pe care le utilizati sau le modificati des.
De asemenea, puteti investi in calculatoare second hand daca doriti neaparat sa pastrati datele pe un dispozitiv de stocare autentic. Accesand https://calculator-ieftin.ro/ puteti cumpara calculatoare, laptopuri, imprimante si multifunctionale SH care sa va fie utile in activitatea pe care o desfasurati!