Fie ca este vorba despre achizitionarea unui laptop ieftin sau a unui laptop nou, fie ca este vorba despre un model second hand sau refurbished, orice dispozitiv se poate confrunta cu probleme care pun in pericol functionarea acestuia. Nu este destul ca utilizarea laptopului sa fie facuta in confirmitate cu recomandarile specialistilor, ci laptopul sa nu fie folosit intr-un mediu murdar, ca sa nu se exagereze cu aplicatiile care sunt instalate pe acesta, sa fie purtat cu grija si manipulat cu multa atentie.
Specialistii magazinului online It-sh.ro pun la dispozitia cumparatorilor numeroase modele de laptopuri ieftine care sunt foarte bine intretinute si curatate, dar care dupa o perioada lunga de folosire, pot prezenta probleme.
Problemele ce pot sa apara la un laptop ieftin dupa mai multe luni de utilizare
In primul rand, in cazul in care laptopul nu este curatat anual sau de doua ori pe an asa cum recomanda specialistii, in cazul in care este folosit intr-un mediu murdar, daca utilizatorii mananca in timp ce scriu sau se joaca, atunci cu siguranta coolerul se va dovedi nefunctional. Supraincalzirea este una din principalele probleme cu care se poate confrunta un laptop. De aceea, pentru o curatare corecta, laptopul trebuie curatat de praf, mizeria trebuie scoasa din el, iar ventlatorul trebuie sa fie curatat pentru o functionare corecta.
Laptop ieftin | Laptopuri second hand | It-Sh.ro
Se mai poate intampla ca un dispozitiv din gama de laptopuri second hand sau noi sa se confrunte cu probleme la placa video. Este bine de stiut faptul ca cipul grafic al laptopului este sensibil la caldura si ca supraincalzirea il poate dezlipi de pe placa de baza, iar ingrijirea lui se poate face prin curatare, inlocuirea pastei termoconductoare. Daca placa video a laptopului are probleme, se poate recomanda numai reballing, nu reflow, ceea ce nu va determina rezolvarea decat partiala a problemei, iar cipul va manifesta aceleasi nereguli.
Nu in ultimul rand, un laptop ieftin mai poate prezenta si probleme in ceea ce priveste bateria, care trebuie corect intretinuta, formatata daca este noua, incarcata si descarcata o data pe luna, pastrata in conditii bune, iar daca este scoasa din laptop sa fie incarcata minim 40-50%. Tastatura laptopului trebuie sa fie curatata si ingrijita, utilizatorii trebuie sa tina cont de sfaturile specialistilor, sa nu manance si sa bea in imediata apropiere sau chiar deasupra laptopului si sa evite socurile de orice fel.