Parfumul – ca o semnatura personala

Arta de a crea parfumuri si a schima mirosul unui om este un obicei care dateaza inca din timpurile egiptenilor. Aceasta arta a trecut de-a lungul timpului prin diferite schimbari. Dupa o documentare amanuntita am decis sa culeg si sa transcriu cele mai interesante detalii si informatii despre parfum, asa ca va invit in continuare sa cititi articolul.

Ambergris este una dintre materiile prime cele mai valoroase in industria producatoare de parfumuri si este utilizat ca ingredient activ. Acest ingredient emana un miros descris ca fiind “de ocean” cu o tenta dulceaga. De regula, acest ingredient este produs in intenstinul subtire al balenelor. Cu siguranta nu cred ca v-ati gandit vreodata ca voma de balena ar putea avea un miros atat de parfumat .In zilele noastre, parfumuri precum Dolce & Gabbana Light Blue Escape include o versiune sintetica a acestui ingredient extrem de rar. Multi oameni nu folosesc corect parfumul, asa ca pulverizarea se face ineficient. Stiati ca nu pielea ar putea fi cel mai bun loc in care sa aplici un parfum? Specialistii recomanda ca parul sa fie zona in care se pulverizeaza parfumul. Din cauza firelor de par de pe cap, mirosul unui parfum se va pastra mai mult fata de atunci cand este pulverizat pe piele.

De asemenea, pentru ca ne aflam tot timpul in miscare , parfumul pulverizat pe piele poate difuza un alt miros. Specialistii care au studiat efectele parfumurilor asupra corpului omenesc au ajuns la concluzia ca aparent, nasul oamenilor se obisnuieste rapid cu un parfum si ori de cate ori il simte il asemana cu o semnatura proprie a celui ce il poarta. Cu alte cuvinte, un om isi poate pune amprenta in jurul sau prin simpla pulverizare a parfumului preferat. De retinut este faptul ca parfumul trebuie sa se potriveasca stilului si personalitatii fiecaruia in parte.

Sursa (http://www.byrdie.co.uk/perfume-facts/slide9)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.