Lucruri curioase despre stejari

Lemn de stejar este unul dintre cele mai apreciate si comercializate tipuri de arbori de lemn din industria de productie de mobilier de lux, chiar si cand vine vorba despre mobila romaneasca.

Dar exista mai multe tipuri de lemn de stejar si nu toate sunt la fel. Din acest motiv, este foarte important ca oamenii sa fie bine informati despre diversele tipuri de lemn de stejar, proprietatile acestora, pentru a isi alege cu grija piesele de mobilier din stejar, astfel incat sa poata dura mai multe generatii.

Asa cum sugereaza si numele, stejarul este obtinut din lemn de stejarsi, cum spuneam, exista peste 600 de specii de stejar, iar nu toate dintre ele sunt utilizate pentru productia de mobilier. Genul stejar include copaci mari de stejar de foioase, cu cele mai multi oameni sunt deja familiarizati, precum si speciile de arbusti mai mici.

Toate speciile de stejar sunt native din emisfera nordica in care cresc in  zonele  tropicale din Asia si America, dar nu toate dintre ele sunt folosite pentru calitatea lemnului. Fiind un lemn de esenta tare, sunt foarte puternici si, de multe ori, greu de prelucrat. Stejarul este cunoscut in acest sens ca fiind arborele cel mai dens din natura.

Lemn de stejar a fost extrem de apreciat inca din Evul Mediu pentru rezistenta si durabilitate sa, precum si pentru ajutorul pe care il are acesta ca rol in sistemul natural. In industria de exploatare a lemnului, insa, stejarul isi face cunoscute proprietatile, fiind remarcat ca cel mai bun material de construit panouri, lambriuri, mobilier, utilaje, podele, case si multe altele, in combinatie cu alte materiale de constructii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.