Cele mai bune programe pentru codare

V-ati hotarat ca e timpul sa luati taurul de coarne si sa faceti voi partea de codare a unui site? Toata lumea stie ca aceasta nu este tocmai o operatiune simpla si tocmai din acest motiv, de recomandat este ca in cazul in care aveti de realizat un site si nu aveti cunostinte in domeniu, sa lasati un specialist sa se ocupe de asa ceva. Cu toate astea, daca v-ati hotarat ca este cazul sa invatati un limbaj de programare, ca sa deveniti tocmai voi, in timp (si dupa mult studiu), acel specialist, e cazul sa stiti de unde sa incepeti. In acest articol va vom povesti despre cateva programe numai bune pentru a fi folosite in codare.

Atom

Atom, realizat de cei de la Github este un editor de text destul de bine cotat inca de la momentul aparitiei sale datorita optiunilor sporite. Ceea ce mai este cu adevarat extraordinar in ceea ce-l priveste pe Atom este ca se prezinta totalmente gratuit si este extrem de usor de customizat. Construit cu 50 de pachete de open-sourse-uri, Atom iti da posibilitatea sa iti construiesti soft-ul dorit in cateva miscari simple (daca esti familiarizat cu vreun limbaj, fireste). Functioneaza pe: Mac OS X, orice varianta de Windows, insa si pe mult iubitul nostru Linux.

Ultraedit

Tot din categoria programelor gratuite este si Ultraedit, acesta facand parte din marea familie IDM Computer Solutions. Poate fi folosit atat cu HTML, PHP, Javascript, Perl, Python dar si cu C/C++. Probabil ca lista acestuia nu se termina, in realitate, aici. Ceea ce este impresionant la Ultraedit este ca, desi se prezinta ca fiind un program gratuit, acesta face parte din categoria celor premium, intrucat prezinta extrem de multe functii customizabile ce au darul de a ne ajuta munca. Cele mai cunoscute exemple in acest sens sunt: column/block edit, multi-cared edit, multi-select, integrated ftp client, editor de teme. Ca si in cazul primului exemplu, acesta este disponibil pe Mac OS X, Windows si Linux.

Sublime Text

Unul dintre cele mai populare editoare de text este Sublime Text, acesta avand un design atragator ce te face sa lucrezi, parca, cu si mai multa placere, avand si o sumedenie de optiuni numai bune de pus in practica. Un mic dezavantaj, insa: el nu se prezinta ca fiind gratuit, avand un pret de 70$, ceea ce, pare, ce-i drept, un pic cam mult. Dar, sa zicem ca performanta costa. Disponibil pe Mac OS X, Windows si Linux.

Notepad ++

Recunosc ca acesta este preferatul meu si este, in general un editor destul de folosit de catre cei ce lucreaza in bransa aceasta. Daca nu vrei sa dai bani pe un editor de text (spre exemplu pe cel prezentat mai sus), insa ai nevoie oricum de performanta sporita, aceasta este solutia ideala. Poate fi folosit pe toate platformele mentionate mai sus, astfel ca orice ai avea instalat, nu vei avea probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.